AZ A NŐ VAGYOK, AKI MINDIG IS SZERETTEM VOLNA LENNI! - Rita története

RITA - Kétgyermekes anya, feleség,
családi vállalkozásban dolgozó Nő
 

Rita zárkózottan, visszafogottan, már-már elnézést kérve a létezéséért, önértékelését és önbizalmát valahol a béka feneke alá helyezve érkezett hozzám az első beszélgetésre.
Gyerekkora óta azt gondolta magáról, hogy nem elég okos, és ez kihatott egész életére, a munkájára, vágyaira.
 

Rita élete eddigi szakaszáig tele volt belső szorongással, kisebbségi érzéssel, félelemmel, mindenki más mögé helyezte magát, mindig úgy érezte, hogy elrontja a dolgokat, úgysem tud semmit sem jól csinálni, mert nem elég okos, és emiatt folyton olyan belső körökben futatta magát, ahol saját magát hibáztatta és okolta mindenért.

Rita rendkívüli szorgalommal, odaadással végezte a kapott feladatokat, gyakorlatokat, és engedte bele magát abba a folyamatba, ahol egyszer csak azt mondta nekem:
 
Az a Nő vagyok, aki mindig is szerettem volna lenni! Életemben először felszabadult vagyok!
 
 
Megtapasztalhatta, hogy képes felülírni az eddigi elgondolásait, ráébredt, hogy az, amit és ahogy eddig gondolt önmagáról, az bizony egyáltalán nem a tényleges igazság.
Önbizalma és önértékelése folyamatosan növekedett, és fontossá vált önmaga számára. 
 
 
SZÁNDÉKAI, AMIKET BELETETT A FOLYAMATBA:
 
  • önismeretre szert tenni, tudni ki is Ő az eddigi elgondolásain túl
  • az eddigi meghatározó gondolatok, belső programok felismerése és felülírása
  • magabiztosabbá, lelkileg erősebbé, tudatosabbá és jobb szülővé válni
  • egy egészségesebb életmódot
  • rájönni mit szeretne a jövőben csinálni, mi is az Ő hivatása
 
 
Következzen Rita beszámolója:
 

"Bizonytalan, határozatlan, konfliktuskerülő, másoknak megfelelni akaró nő ült ott az első alkalommal. Mindentől féltem mert alig volt önbizalmam. 

A folyamat által szépen fokozatosan lehullottak azok a "paplan" rétegek, amelyeket tévesen gondoltam magamról amelyeket hosszú éveken át magamra pakoltam.

Megláttam és megszerettem magam. Megláttam azt, aki én vagyok és aki szeretnék lenni és ezt azóta is mélyítem.

Határozottabb, bátrabb, önállóbb vagyok, döntéseket hozok, hallgatok a belső megérzéseimre, merek kreatív lenni, merem végre használni az eszem, bízok magamban és ami legfontosabb, már jobban szeretem magam. 

 
A legfontosabb felismerés számomra az volt, hogy nagyon nem jól láttam magam, sőt! Ez mindig eszembe jut. Döbbenet, hogy mennyire visszafogott, hátráltatott ez az életben.
 
Rájöttem, nem szabad, hogy az határozzon meg, hogy egy másik ember mit gondol rólam, mert azelőtt ez így volt, még csak nem is tudtam róla. (tőled is ezt vártam hogy akkor mondd meg hogy én milyen vagyok és akkor azt gondolom majd én is, de Te nem mondtad meg hiába vártam smiley)  
 
Megtanultam, hogy a képességeimet fejleszthetem és még olyan képességeim is lehetnek, amelyekről azt gondoltam, hogy távol állnak tőlem.
 
Önmagamra találtam, már jól látom magam, ettől kaptam a magabiztosságom és ez csak erősödik. 
 
Tudatos vagyok- ez ami kell a mindennapokban!
 
Merek nemet mondani, véleményt nyilvánítani. Nem akarok már annyira mindenkinek megfelelni, ez olyan felszabadító! Sokkal lazábban, magabiztosabban beszélek pl. a főnökömmel, vagy olyan emberekkel, akiktől régen mondjuk feszengtem.
Sokszor azon kapom magam, hogy már önmagamat adom minden helyzetben.
Az eddigi tapasztalatokat tovább kívánom mélyíteni, megerősíteni, haladni ezen az úton."  

 

Rita azóta női közösségi esteket szervez - legelső találkozásunkkor ez volt az, amire akkor még félve, de lelkesedéssel azt mondta, ez az, amit nagyon szívesen csinálna, ha bármit csinálhatna.
A kényszer helyett saját jó érzésére figyelve kezdett bele az egészséges életmódba, sokkal lazább, felszabadultabb és kezdeményezőbb lett idegen és váratlan helyzetekben, amikben korábban nagyon szorongott, így olyan dolgokra is igent mond, amire korábban a félelme miatt nemet mondott volna.

 
Jelentkezz a 30 perces ingyenes konzultációra, ahol megismerheted a 8-10 lépcsős utat, amin végigmegyünk: