3 HÓNAPOS EGYÉNI FOGLALKOZÁS

Egy mély és intenzív folyamat azok számára, akik úgy érzik, eljött az ideje valami másnak...

MIÉRT 3 HÓNAP?
Korábbi tapasztalataim alapján, amíg rendszeresség és mennyiség meghatározása nélkül jöhetett hozzám bárki egyéni foglalkozásra, nem tudtak igazi radikális változások történni, hiszen mindenkire rábíztam, mikor jön legközelebb, vagy hogy jön-e egyáltalán, így nem tudott egy valódi belső folyamat létrejönni. Rájöttem, hogy ugyanúgy, ahogy a csoportos tréningjeimen, itt is szükség van jófajta keretre és rendszerességre, ami lehetőséget ad feladatok és gyakorlatok beépítésére és a folyamatos utánkövetésre.
Így 3 hónapon keresztül egy állandó támogatás mellett képes létrejönni egy olyan fókuszáltság, ami már teljességgel lehetővé teszi azokat a változásokat, amikre valójában vágysz.

A másik ok pedig, hogy nekem is megvolt a magam 3 hónapja. Amikor úgy éreztem, hogy változást szeretnék előidézni magamban és az életemben, kidolgoztam a saját 3 hónapos tervemet, és működött. Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy másoknál is fog.

 

HOGY ÉPÜL FEL?
Mielőtt belevágunk ebbe a 3 hónapba, mindenképp van egy első beszélgetésünk (személyesen vagy skypeon), akár ismerjük egymást, akár nem. 
Ha az első beszélgetésünk során mindketten kölcsönösen úgy érezzük, hogy folytassuk a közös munkát, akkor megbeszéljük a kezdési időpontot.
12 konzultációnk van együtt, amik skypeon történnek. (Akik számára megoldható a közelség miatt és igénylik, velük havi 1-1 alkalommal személyesen találkozunk.)

A 3 hónapos folyamat két legfontosabb alapja:
- gyakorlat és feladatorientált 
- személyre szabott

A heti gyakorlatok és feladatok lehetővé teszik azt, hogy a szándékaid utat nyerjenek, a szükséges belső változásaid megtörténjenek, és belső tapasztalatoddá váljon az elmélet.
Bár lehetnek hasonló helyzetek, szándékok, történetek, mégis mindenki más és más, és másra van szüksége adott pillanatban, adott helyzetében, adott belső állapotában. Épp ezért mindig személyre szabottan történnek a foglalkozások, arra figyelek, hogy számodra mi a legjobb adott helyzetben, pillanatban és annak megfelelő támogatást kapsz.

 

Ha érzed a kapcsolódást a leírtak alapján a folyamattal, keress és kérdezz bátran!

Információ és időpontkérés:
vajaykitti@gmail.com vagy 06 20 434 14 74

 

VISSZAJELZÉSEK A RÉSZTVEVŐKTŐL:

Milyen pozitív változásaid voltak, amiről tudod, hogy ennek a folyamatnak köszönheted? Akár magadra, akár a dolgaidra, életedre nézve.

"Alapvetően az élethez való hozzáállásom változott meg. Az elején óriási káosz volt a fejemben, nem tudtam, hogy merre induljak, reménytelennek láttam a helyzetemet, az volt az érzésem, hogy nincs semmi kontroll az életem felett. Akkor bizonytalan voltam, a félelem határozta meg a napjaimat. Konkrétan mindentől féltem, nem voltam kitartó, álltandóan aggódtam, hogy mit gondolnak rólam, a legrosszabbakat képzeltem el, harcban voltam magammal. 
Most úgy érzem, hogy tudatos vagyok, tisztában vagyok azzal, hogy mit szeretnék, és a megvalósításhoz az eszközeim is megvannak. Tudom, hogy mit kell tennem. Nagyon keveset aggodalmaskodom, kialakult egy bizalom az életemmel szemben. Szociálisan felszabadultabb vagyok, nem ijedek meg a kihívásoktól. Nem stresszelek feleslegesen, és már sokkal kevésbé érdekel, hogy mit gondolnak rólam mások. 
A kétségbeeséstől eljutottam a bizalomig, a nyitottságig, a harmonikus hozzáállásig. Folyamatosan őrlődtem ugyanazokon a dolgokon, most tudom, hogy mire figyeljek oda, ha kételyem támad, tudom hogyan lehet visszafordítani. Nyugodtabb vagyok, nem veszem véresen komolyan a dolgokat. Meg tudom fogalmazni a céljaimat, és nem akarom siettetni a dolgokat.
A leglényegesebb, hogy már nem csak gondolkodom és beszélek magamról, a helyzetemről, hanem aktivizálódtam. Megváltozott a gondolkodásom iránya, korábban sokat panaszkodtam, de nem tettem semmit, nem voltam kitartó, csak túléltem. Most tudatos vagyok, bízom magamban, és elhiszem, hogy képes vagyok jobbá tenni az életemet."   

 

"A legfontosabb dolog az egész folyamatban az volt, hogy elvitt a gyökerekig, hogy azt fel tudtam tárni magamban, hogy valójában mitől nem érzem jól magam, és innentől kezdve már nem a tüneti kezelésről volt szó, hanem igazi változásról és igazi megoldásokról. Úgy érzem, hogy tudom kezelni a saját magamat, a helyzeteimet. Abszolút pozitív változás, hogy nem a frusztrációs szűrőkön keresztül látom / élem a világot, hanem igyekszem a saját valójukban látni a dolgokat. A saját érzéseimet valójában megismerem, látom miből fakad, ezáltal sokkal empatikusabb lettem. 
Ez alatt az idő alatt váltam elveszett gyerekből felnőtté. Belül magamban. A világban eddig is felnőtt is voltam, nő voltam, önálló voltam, sokszor éreztem úgy hogy felelőséget vállaltam saját magamért. Ez tulajdonképpen így is volt, egy bizonyos rétegében a létezésnek. A folyamatos űr, hiányérzet, ami sokszor felszínre tört korábban is, viszont azt mutatta, hogy belül nem történt meg ez a folyamat. Az érzelmi felnőtté válás ennek a folyamatnak az eredménye."


Hogy fogalmaznád meg, hogy mi történt itt ebben a 3 hónapban, miről szólt számodra ez az egyéni foglalkozás? 

"A gondolkodásom áthangolásáról, magamra és az életre való ráhangolódásról. Arról, hogy át tudjam helyezni a fókuszt a negatívról a pozitívra, és leállítsam az önpusztító programokat. Tudatosítsam a céljaimat,  felfedezzem a saját erőmet, hogy bízzak magamban, a megérzéseimben." 

 
"Nagyon tömören fogalmazva visszatalálás saját magunkhoz, és megtanulni onnan élni, úgy, hogy ehhez eszközeink is vannak. Számomra 3 fő motívuma van a folyamatnak. Letisztulás - satbil alap teremtés - eszköztár.
És az építkezés innen tud elkezdődni, ami viszont egy soha véget nem érő folyamat, amihez minden szükséges összetevő a rendelkezésemre áll." 

 

Mi az, mik azok, amit, amiket tanultál a közös munkánk során, magadról, az életről? 

"Azt, hogy mit jelent a minőségi idő magammal, és a cselekvő életmód jótékony hatásai. Van a kínlódáson túl egy olyan életvitel, ami támogat, és az élet áramlására rá lehet kapcsolódni. Plusz kiterjedt a figyelmem magamról másokra is, ennek a fontossága, hogy figyeljek a környezetmben levőkre is."   

 

"A legfontosabb amit megtanultam, ami evidensnek tűnhet, de valóban átérezni és megérteni, befogadni hosszú időbe telt: mit jelent valójában kapcsolatban lennem saját magammal, egyáltalán mit és hol keressek. Majd miután ez meglett, megérteni azt, hogy a legtermészetesebb dolog minden nap táplálni a belső magot, ápolni a kapcsolatot.
A másik nagyon fontos dolog, hogy annak adjak teret és energiát, arra koncentráljak, amit szeretnék.. Elsőre ez is nehéz volt, mert akaratlanul is pörgeti magát az ember azokban, amik valamilyen rossz érzést okoznak, és ezzel az "odafigyeléssel" csak erősítem ezt a rossz érzést.
Néhány dologgal fogalmi zavarban voltam, ez nemrég tudatosult bennem. Amíg félreértelmeztem ezeket, azt hiszem jelentősen lekortáltoztam a saját lehetőségeimet, mert tudatalatt ellenállás volt bennem ezek  iránt a dolgok iránt, a félelem miatt, hogy elvesztem a szabadnak, spontánnak vélt személyiségemet.
Az, hogy rábízom magam az életre, az elrendeződésre, az áramlásra, nem egyenlő azzal, hogy ölbetett kézzel ülök, és várom a csodát, hogy megtörténjen. 
Az, hogy a körélményektől függetlenül jól érzem magam, nem jelenti azt, hogy az első adandó alkalommal megfeledkezhetem a valódi célomról.
A könnyedség, a felszabadultság, a boldogság nem egyenlő a mélység elvesztésével.
A nyitottság nem azt jelenti, hogy mindent és mindenkit gondolkodás nélkül el/be kell fogadnom.
A rendszer az életben nem jelenti a lazaság, a szabadság elvesztését."


Mik azok, amik megvalósultak a szándékaid, vágyaid, céljaid közül, amiket beletettél ebbe a folyamatba?

"A változás, hogy kilépjek az addigi helyezetmből és felfogásomból. Van bennem egy bizonyosság, egy hit, hogy bármire képes vagyok. Elszállt a félelmem az ismeretlentől, és felváltotta a bizalom, a nyitottság és kíváncsiság. Amikor megkérdezted, hogy valójában mit szeretnék azt mondtam, hogy szabadnak lenni. Most ezt érzem." 

 
"Tudok saját magamhoz kapcsolódni, ennek megtaláltam azt a formáját ami számomra működik, és már hiányzik, ha egy napot is kihagyok. Belső bizonyosság van bennem, kezdem önazonosnak érezni magam. Ezáltal a kapcsolat által a rálátás saját magamra tisztább, az érzelmeimet, gondolataimat tudom kezelni, megérteni a bennük lévő ok-okozati viszonyokat, hatni tudok magamra. Ezáltal természetessé vált, hogy jól érzem magam."