Az Univerzum gyermeke

E fizikai világ szülöttjeként tekintve önmagadra csupán annak meghatározásai szerint vagy képes működni. Többségében saját nagyszerűségedtől elválasztva, problémáktól és gondoktól hemzsegve érezheted magad kevésnek, jelentéktelennek és korlátoltnak, vagy ezek ellen harcolva törtethetsz és hitetheted el magaddal és másokkal saját nagyságodat. De belül még mindig kicsi és kevés maradsz.

Ha felfedezed, hogy te nem ennek a világnak a gyermeke vagy, minden teher alól feloldod magad örökre. 
Belátod, hogy ráébredve önmagadra, nem létezik teher, amit ez a világ rád tehetne, nem vagy sem elszenvedő, sem áldozat.
Önmagad valódiságára ráébredve, aki túl van e mulandó világ határain, továbbra is ebben a világban fogsz élni, de ahogy te sem leszel már ugyanaz, ez a világ sem lesz ugyanaz számodra.
Nem a körülményeidet nézve keresed a lehetőségeidet, hanem felismered, hogy lehetőségeid határtalanok, és a legváratlanabb módon tudnak azok megnyílni ebben a világban is.
A nehéz, komor, súlyos, beteg, gondokkal teli életen átlátsz, és meglátod a szépségét még a rútnak is. Nem a világ van rád hatással többé, hanem te vagy hatással a világra. És ehhez nem kell törekednek a világ megváltoztatására, hiszen a dolgok elfogadása olyannak amilyenek adja a valódi erőt a kivirágzásra benned is és körülötted is.
Ráébredve arra a határtalan nagyszerűségre, ami benned és minden és mindenki másban is lakozik, egy pillanat alatt képes mindent megváltoztatni. Tapasztald meg ennek igazságát! Ne magadat vagy a világot akard megváltoztatni, csupán fedezd fel azt, aki valójában vagy, aki nem ennek a fizikai világnak a gyermeke!