Az a Nő vagyok, aki mindig is szerettem volna lenni! - Rita története


 
Rita 2019 ősszel keresett meg, hogy szeretne hozzám a 12 alkalmas egyéni foglalkozásra eljönni, a közös munkát januárban kezdtük és 8 hónapon át támogathattam Őt a szándékaiban és kivirágzásában.
 
 
Jöjjön az Ő története!

 
Rita zárkózottan, visszafogottan, már-már elnézést kérve a létezéséért, önértékelését és önbizalmát valahol a béka feneke alá helyezve érkezett hozzám.
Egy olyan önkép élt benne, amiben nem tartotta magát túl sokra, mert korábbi tapasztalatai ezt a valóságot hitették el vele, és így ez vált az igazságává.
 
Egy ilyen folyamatban az illető maga ébred rá saját nagyszerűségére, értékességére, képességeire és belső bölcsességére. Szép lassan felismeri, hogy mindaz, amit eddig megélt saját magával kapcsolatban, csupán igaznak hitt és folyamatosan fenntartott gondolatok, egy "program", ami fut benne, de odafigyeléssel, gyakorlással, enerigaráfordítással felülírható. 
 
Több tízéves elgondolások, rutinok és belső állapotok is átalakíthatóak, erre Rita a legjobb példa.
 
Gyerekkora óta azt gondolta magáról, hogy nem elég okos, és ez kihatott egész életére, a munkájára, vágyaira.
 

Ha egy olyan elgondolás él benned aktívan, mint pl. a nem "vagyok elég okos", akkor bizony erre folyamatosan látni fogod a bizonyítékokat, visszaigazolásokat az életedben, és Te magad is annak megfelelően fogsz működni - nem fogsz tudni egy feladatot elvégezni, amire egyébként képes lennél, egyfolytában hibázol, és ezek a tapasztalatok megerősítenek abban, amit hiszel magadról, és ebben az ördögi körben vagy éveken, akár évtizedeken át, amíg tudatosan ki nem szállsz belőle.
 

Rendkívüli szorgalommal, odaadással végezte a kapott feladatokat, gyakorlatokat, és engedte bele magát abba a folyamatba, ahol egyszer csak azt mondta nekem:
 
Az a Nő vagyok, aki mindig is szerettem volna lenni! Életemben először felszabadult vagyok!
 
Képessé vált felülírni az elgondolását önmagáról, önbizalma és önértékelése folyamatosan növekedett, és fontossá vált önmaga számára. 
Megvalósított egy olyan vágyat, amit még az első alkalommal mesélt nekem félve és bátortalanul, mert nem gondolta, hogy ő arra képes volna.
 
Rita abból a "kismadárból", aki elhitte másoknak azt, hogy nem tud repülni és így sosem próbálkozott vele, az a "madár" lett, aki ráébredt, hogy vannak szárnyai, és azokat megismerve és használva ma már tudja: képes repülni.
 
Az "előtte-utána" állapot, ami önmegélését tükrözi óriási távolságban van egymástól, egy teljesen más Nővel zártam ezt a folyamatot, mint akivel elkezdtem, de ez is volt a cél. smiley
 

Következzen Rita beszámolója:
 

"Bizonytalan, határozatlan, konfliktuskerülő, másoknak megfelelni akaró nő ült ott az első alkalommal. Mindentől féltem mert alig volt önbizalmam. 

A folyamat által szépen fokozatosan lehullottak azok a "paplan" rétegek, amelyeket tévesen gondoltam magamról amelyeket hosszú éveken át magamra pakoltam.

Megláttam és megszerettem magam. Megláttam azt, aki én vagyok és aki szeretnék lenni és ezt azóta is mélyítem.

Határozottabb, bátrabb, önállóbb vagyok, döntéseket hozok, hallgatok a belső megérzéseimre, merek kreatív lenni, merem végre használni az eszem, bízok magamban és ami legfontosabb, már jobban szeretem magam. 

 
A legfontosabb felismerés számomra az volt, hogy nagyon nem jól láttam magam, sőt! Ez mindig eszembe jut. Döbbenet, hogy mennyire visszafogott, hátráltatott ez az életben.
 
Rájöttem, nem szabad, hogy az határozzon meg, hogy egy másik ember mit gondol rólam, mert azelőtt ez így volt, még csak nem is tudtam róla. (tőled is ezt vártam hogy akkor mondd meg hogy én milyen vagyok és akkor azt gondolom majd én is, de Te nem mondtad meg hiába vártam smiley)  
 
Megtanultam, hogy a képességeimet fejleszthetem és még olyan képességeim is lehetnek, amelyekről azt gondoltam, hogy távol állnak tőlem.
 
Önmagamra találtam, már jól látom magam, ettől kaptam a magabiztosságom és ez csak erősödik. 
 
Tudatos vagyok- ez ami kell a mindennapokban!
 
Merek nemet mondani, véleményt nyilvánítani. Nem akarok már annyira mindenkinek megfelelni, ez olyan felszabadító! Sokkal lazábban, magabiztosabban beszélek pl. a főnökömmel, vagy olyan emberekkel, akiktől régen mondjuk feszengtem.
Sokszor azon kapom magam, hogy önmagamat adom minden helyzetben.
Az eddigi tapasztalatokat tovább kívánom mélyíteni, megerősíteni, haladni ezen az úton."  
 

Rita azóta megszervezte az első női közösségi estjét, ami a szíve vágya volt, hogy megosztva egymással történeteiket, megéléseiket - már bátran átadva saját történetét, megéléseit is - támogassák, emeljék, segítsék egymást.
 
 
Ha úgy érzed, hogy eljött az ideje a szándékaid megvalósításának és a kivirágzásodnak, hatalmas szeretettel látlak és támogatlak ebben az intenzív, saját nagyszerűségedre ébresztő folyamatban.
 
6 és 12 alkalmas egyéni foglalkozás - a részletekért ide kattints: https://www.vajaykitti.hu/szolgaltatasok/egyeni-foglalkozas