Lásd a világot annak, ami

Egyik dolog sem több vagy kevesebb annál, mint ami. Mit jelent ez?
Minden ezen a világon egy szubjektív "jó" vagy "rossz" kategorikus skálán mozog az ember számára.

De gondolj csak bele: nincsenek általánosnak vett "jó" vagy "rossz" dolgok, hiszen a legalapvetőbb fogalmak is mindenkinek mást jelentenek saját hozzájuk fűződő viszonyuk alapján.
Ki mondja hát meg, hogy ez a világ "jó" vagy "rossz"? Azok, akiknek hatalma van ezt megmondani? Vagy a kritikus tömeg? Mi alapján döntünk arról, hogy valami elfogadott, vagy nem?
Ebben a kategorizált világban mindig lesz véleményed, mindig lesznek besorolásaid, mindig le fogod adni a voksodat bizonyos dolgok mellett, melyekből még többet akarsz, és mindig lesznek kellemetlen történések is. A saját meghatározásaidból létrejövő világ sohasem lehet természetes és kielégítő. Felhagyni a körülmények, benyomások, vélemények gyártásával olyan mint kijózanodni egy hosszan tartó bódultságból, ahol hol ijesztőnek, hol kedvesnek, hol szörnyűnek, hol csodálatosnak tűnik a világ. Ha mindent annak látsz, ami, nem szőve köré külön történetet, nem túlértékelve azt, s nem pedig lekicsinyelve, akkor a dolgok eredendő természete marad számodra. 
Meglátni a dolgok alapvető természetét, ami nem kötődik semmilyen véleményhez vagy kategóriához a belső látás művészete.
De ez csak ebben a kategorizált világban tűnik művészetnek, ugyanis ez a legtermészetesebb látásod.
Mindent annak látni, ami, mindent olyannak látni, amilyen, sem többnek sem kevesebbnek, címkék nélkül. Ez az Élet természetes szemlélete, ez a Valódi Látás.