Körforgás

A valódi szeretet túlmutat mindenen, mit az emberi elme felfogni képes, ezért nem is lehet azt megérteni, csakis átélni. Átélni pedig csak akképp lehet, ha elengedsz minden ragaszkodást, helyébe pedig nyugalmat teszel, s átadod magad annak az igazságnak, mit isteni rendnek nevezünk.

Amikor ennek átadtad magad, megszűnnek annak a dimenziónak a korlátai, melyet most a valóságodnak képzelsz, s olyan összefüggéseket vélsz majd felfedezni, melyek eddig is körülötted voltak, az életedet alakították, s mégis tőled szinte függetlennek tűntek. Elkezded látni, hogy valamiféle rendszerben vagy, melynek minden és mindenki a része, s olyan finom szálak kapcsolnak össze mindent és mindenkit benne, s olyan tökéletes együttműködésben tudnak egymással létezni, amilyen tökéletességet sehol máshol meg nem tapasztalsz.

Megérted a gondolatod, hogy minden úgy van rendben ahogy van, és hogy mindegy egy, ahogy te mindenben benne vagy, úgy minden tebenned is.

Nincs dolog, mely független lenne tőled, s amelytől te független lennél. Ez az az áramlás, amiben részt kell venned, ami összekapcsol mindennel, a minden pedig Isten maga.

Ha Istennel összekapcsolódsz, akkor minden mással is és fordítva. Így jöhet létre egy olyan organizmus, amely tökéletes harmóniában van, s fenntartja örökké önmagát. Magából táplálkozik, egy olyan körforgásban, amiben az életáramlat soha meg nem szűnhet, s az élet forrása soha ki nem apadhat.

A felelősség tehát mindenkin rajta van, amit teszel, az mindenre hatással van, s az is, ha semmit sem kívánsz tenni. Egy összetevő hatással van az egészre, teljesen függetlenül attól, hogy mit tesz.

Az energia és az információ folyamatosan áramlik ebben a rendszerben, s hatással van az Egészre.

Ezért ha olyan gondolatokat és cselekedeteket választasz, amik pozitív töltetűek, akkor kezdvezőbb hatással vagy a rendszerre, és ellensúlyozod az ellenkező hatásokat, így egyensúlyban tartva azt.Isten célja önmaga táplálása, s önmagát táplálja tehát bennünk is. A körforgás itt is működik, mert mi tapasztalatainkkal tápláljuk őt, ő pedig Önnön magával bennünket.