Kapcsolatainkban rejlő lehetőség

Nincs más út, mint az önmagadhoz vezető út. Minden, minden ide vezet: önmagad valódi természetéhez. 
Minden egyes kapcsolódásod a kegyelem legnagyobb ajándéka, ugyanis NEM LÉTEZIK olyan kapcsolat, legyen az bármilyen minőségű, bármilyen szövetségből eredő, ami ne önmagadhoz vezetne vissza.

Ha valaki példaként van jelen az életedben, mert bizonyos minőségeket könnyedén és szeretettel él meg és ezáltal képvisel, mindig rámutat annak a lehetőségére is, hogy ez benned is ugyanúgy ott van. A te teljesebb, magasabb minőségedet mutatja meg, így visszavezet önmagad forrásához. Ezekben a kapcsolódásokban szívesen vagyunk benne, és hálával töltenek el minket.
Azok a megnyilvánulások, akár ugyan ezekben az emberekben, akár másokban, amelyek olyan dolgokat váltanak ki belőled, ami „alacsonyabb minőségű”, mint például a féltékenység, harag, bizonytalanság, szintén önmagad valódisága felé ösztönöznek, hiszen ezek benned kellemetlen érzésként, akár még fizikai tünettel is járva jelennek meg, amiből érzed, hogy ez nem a te természetes működésed.
Ez a késztetés, ami a kényelmetlen, vagy szenvedéssel teli helyzetekben alakul ki benned, elindít téged afelé, hogy rálelj magadban arra, ahol mindezek jelentőségüket vesztik. 
Tehát a féltékenység saját bizonyosságod, nyitottságod felé ösztönöz, az indulatok a saját békéd felé, a bizonytalanság pedig arra, hogy önmagadban leld meg a belső stabilitásod, ami nem a kapcsolatok alakulásától függ.
Minden nem kívánatos helyzet megadja számodra azt a lehetőséget, hogy elindulj önmagad valódi lényege felé, ahol teljes vagy, és azok a játszmák, amiket a személyes elképzelések generálnak egy pillanat alatt fel is oldódnak, köddé válnak.
Itt nincs más, mint a tiszta megértés, mert önmagadra leltél, arra a forrásra, ami kifogyhatatlan. És ennek nincs szüksége többé elvárásokra, sóvárgásra, birtoklásra, hiszen eleve mentes mindettől.
Ha felfedezed, hogy minden kapcsolódásod és minden helyzeted annak a szeretetéből fakad, ami mindennek az eredete, és ezek által a kapcsolódások által újra ráébredhetsz önmagad valódiságára, az egész életed kegyelemtől teljessé és áldottá válik. 
Így igazán megtelik hálával az egész lényed, és senki és semmi ellen nem fogsz többé tiltakozni, hiszen megérted: minden hazahív és hazavezet téged.