Beteljesületlen elme

Az elme soha nem képes beteljesülni egyetlen elért dologtól sem, soha nem képes kielégülni, így ezért érezheted azt, hogy soha nincs vége az ámokfutásodnak, soha nem tudsz tartósan boldog lenni, megbékélni, megnyugodni, mindig KELL még valami.
Észlelni mindezt a káprázatot, mindezt a soha véget nem érő beteljesülésre képtelen mechanizmust, az első lépés arra, hogy rájöjj, tulajdonképpen nem ez vagy te.

Minden olyan lépés, mely az elméből való azonosulásból vezet ki, főként ha az egy lassú folyamat, ennek a káprázatnak a falait omlasztja, viszont ez egy hatalmas belső ellenállást kezd el okozni.

Az elmének sok arca van, sok mindennel azonosítja magát, csak a teljességgel, a beteljesüléssel nem, hiszen az nem lehet. 

Az elme nagyon könnyen képes a helyzetekhez alkalmazkodni, elsődleges célja a túlélés. Csodásan alkalmazkodott a tudatos, spirituális környezetbe is, hiszen számos ember elméje elkezdte építeni a megvilágosodás buborékát, ami megvédheti őt a valódi felfedezéstől, annak a felfedezésétől, ami az ő valódisága, ami nem egyenlő az elme világával.

Abban a pillanatban, ahogy az ember képes felfedezni önmaga valódiságát, tehát képes kilépni az elme által képzelt valóságból, abban a valódiságban minden más feloldódik, ami hamis, ami pusztán csak egy állvány az épület előtt.

Annak a tudata, hogy valami nem valódi, amit annak képzelünk, nagyon félelmetes, de csakis az elmével azonosított személy számára. Minden, amit hosszú hosszú évekig építettünk magunknak, amiben sok sok energia és munka van, egy pillanat alatt csak úgy megsemmisül, kiderülve így, hogy hiábavaló volt minden, amit eddig csináltunk, rendkívül rémisztő, főleg, míg fogalmunk sincs arról, hogy akkor mi a valóság.

Sokaknak sokkal elfogadhatóbb az, hogy egy látszatvalóságban élnek, még akkor is, ha ez nem túl kellemes, minthogy kiderüljön, hogy mindez nem valóságos, még nem tudva, hogy akkor mi az.

Csakis addig nem lehetséges látni a valódiságot, amíg az elme világából szeretnénk azt megismerni, megtudni, onnan legfeljebb csak elképzelésünk lehet róla, a hallottak, olvasottak alapján, vagy ha már volt ezzel kapcsolatban tapasztalatunk.